Info

Vihreät Vaatteet

Vihreät Vaatteet -sivustolta voit lukea vihreästä tyylistä ja vastuullisesta kuluttamisesta. Sivusta ylläpitää ekologisiin ja eettisiin vaatteisiin erikoistunut Anniina Nurmi. Vihreät Vaatteet -sivusto lähti liikkeelle vuonna 2008 Nurmen halusta jakaa keräämäänsä tietoa vastuullisesta vaateteollisuudesta. Sivusto toimii tietopankkina ekologisista ja eettisistä vaatteista niin kuluttajalle kuin alan ammattilaisillekin.

Lisää Anniinasta: www.anniinanurmi.com

Vihreät vaatteet -sivusto tulee uusiutumaan kevään 2017 aikana. Uudistuksen mahdollistaa Koneen säätiö.

Yhteydenotot:

Anniina Nurmi
info(at)vihreatvaatteet.com
050 412 2321

Anniina Nurmi

Miksi vihreitä vaatteita?

Vaateteollisuus on yksi suurimmista ja saastuttavimmista teollisuudenaloista – puhumattakaan työntekijöiden oikeuksien tilasta nykymaailmassa, jossa vaatteita tuotetaan yhä enemmän, yhä nopeammin ja yhä halvemmalla.

Vaatteen matka raaka-aineesta valmiiksi tuotteeksi kaupan hyllylle on monimutkainen ja pitkä prosessi, joka rasittaa ympäristöä monella tapaa: oli kyse sitten torjunta-aineiden käytöstä viljelyssä, värjäyksestä, kuljetuksesta tai kaatopaikalle kärrätyistä vaatevuorista. Vaatteen tuotantoketjussa on mukana kymmeniä ellei satoja välikäsiä, monessa eri maailman kolkassa. Kaikille näille vaatteen tekijöille tulisi taata oikeudenmukaiset työolosuhteet ja reilu korvaus työstä, mikä toteutuu nykypäivänä valitettavan harvoin.

Onneksi on olemassa toivoa paremmasta: vaatekaappisi voi olla myös vihreä. Vihreät Vaatteet -sivusto haluaa tehdä vastuullisten vaatteiden ostamisesta ja valmistamisesta helpompaa keräämällä yhteen paikkaan tietoa vaatemaailman ekologisuudesta ja eettisyydestä.

Comments (17)

 1. Hei

  Hieno saitti, paljon tietoa.

 2. miten saisin tilattua noita kankaita,lähinnä nokkonen,hamppu,bambu.

 3. Hei Janne,

  Suomessa ekologisia kankaita on aika niukalti tarjolla, mutta nettistä niitä voi löytää. Aiemmassa postauksessani on lueteltu muutama verkkokauppa:
  http://www.vihreatvaatteet.com/ekologisia-kankaita/

 4. Hei!
  Olen kuullut Helsinkiläisestä kaupasta,jossa tehdään koruja ja muita pikku esineitä (ja paljon muuta) auton kumista ym materiaaleista. Etsin joululahjaksi jotain kierrätysmateriaalista tehtyjä ideoita, mahtaako sinulta niitä löytyä? Ei pelkästään nettikauppaa vaan myös että voisi hypistellä..
  Sirpa

 5. Hei Sirpa,

  Ainakin Secco Shopista (Fredrikinkatu 33) löytyy monien eri merkkien kierrätysmatskuista tehtyjä koruja ja muita esineitä.

  Katso myös muut Helsingin ekologiset kaupat aiemmasta postauksestani:
  http://www.vihreatvaatteet.com/helsingin-ekovaatekaupat/

 6. Hei, voisiko uusista merkinnöistäsi saada postausta sähköpostiin?

 7. Hei Rosie,

  Tuossa oikeassa sivussa, verkkokaupan bannerin alapuolella on kohta “Tilaa Vihreät Vaatteet”. Sitä klikkaamalla pääset tilaamaan postauksia!

 8. Kiitos, minulla “Tilaa vihreät vaatteet” ei suostu avautumaan oikealla tavalla. Heittää vain valkoiselle sivulle, joka on täynnä tämän sivuston teksejä ja muita merkkejä… Toivottavasti toimisi jo pian joskus..

 9. Tuo taitaa toimia erilailla eri selaimilla. Yritän korjata mahdollisimman pian!

 10. Todella hieno ja ennenkaikkea selkeä sivusto!

 11. Hieno sivusto! Olisiko vinkkejä ekologisen miestenpuvun hankintaan? Tiedätkö saako jostain pukuun sopivaa luomukangasta josta räätäli voisi puvun tehdä? Toki valmispuku olisi edullisempi jos jostain sellaisiakin löytyisi..

 12. Minun tiedossani ei valitettavasti ole pukuihin käytettävää luomukangasta, mutta puvun ekologisuutta voi miettiä muutoinkin kuin pelkän materiaalin kautta. Räätälin ammattitaidolla tehty puku on ekologinen valinta, koska se on laadukas ja juuri sinun makuusi ja mitoillesi sopiva. Laadukkaasta kankaasta huolella valmistettu puku voi kestää vuosikymmeniä, joten tässä ei kannata pihistellä ja valita halppisketjun valmispukua.

  Toinen mahdollisuus on valita kierrätetty puku. Kirpputoreilta voi löytää hyvällä onnella miestenpuvun ajalta, jolloin pukuja tehtiin Suomessa alusta loppuun, aina kankaasta lähtien. Tällaiset puvut voivat olla ihan kuin uuden veroisia, koska niitä on huollettu hyvin ja materiaalit ovat laadukkaita. Ja jos kirppispuku ei istu aivan täydellisesti, voit viedä puvun räätälille korjattavaksi.

  Jos valitset puvun uusista materiaaleista, kannattaa kysyä räätäliltä, mikä hänen materiaalivalikoimistaan on kestävin, laadukkain ja ekologisin vaihtoehto.

  Hyviä räätäleitä löytyy varmasti joka kaupungista hieman hakemalla. Yksi esimerkki laadukkaista räätäleistä on helsinkiläinen Vaatturiliike Sauma: http://www.vaatturiliikesauma.fi

 13. Hei,
  Nokkos- pellava- ja bambuvaatteita löytyy SIRINÄ-design liiketilasta Helsingistä Kruununhaasta. Mariankatu 15.

  Vaatteet ovat eettisesti ja ekologisesti tuotettuja. Minä (Ritu) olen erikoistunut kasviväreillä värjäämiseen sekä kankaat kuvioin mineraaliväreittä. Suunnittelen ja ompelen tuotteeni itse.

  Nokkoskangasta en itse tee. Se tulee minulle Nepalista eettisesti käsityönä valmistettuna. Itse osaan kyllä nokkosta muokata langaksi… Opetan tekstiilialan opiskelijoille nokkosen muokkausta ja kasvivärjäystä ym. mielenkiintoista mutta satoja metrejä nokkoskangasta en pysty itse tuottamaan jotta saisin vaatteita myyntiin. Katsokaa http://www.sirina-design.fi ja tervetuloa käymään.

 14. Hei Ritu,

  Kiva kuulla, että käytät nokkosta tuotteissasi. Tosi hyvä materiaali!

 15. Hei! Mahtava sivut, kiitos näistä!

  Osaisitko sinä sanoa, että mistä voi tilata Lalesson tuotteita? En kertakaikkiaan löytänyt itse kuin Fashion-concience neittikaupan ja siellä on todella vähän valikoimaa…

  Aivan ihania vaatteita=)

 16. Hei Jenni,

  Kiitos!

  Lalesson omilta näyttäisi voivan tilata kaikkia heidän tuotteitaan: http://www.lalesso.com/onlinestore/

 17. Pingback: Finnish designs all boxed-up in Amsterdam | Nordic Vibes

Leave a Reply

Required fields are marked *