Eko-ostoksia Tampereelta

Crocker / Gina Tricot / Ecco

Kävin pitkästä aikaa vaateostoksilla ja löysin muutaman hienon vaatekappaleen – ja vieläpä ekona! Ehkä pitäisi enemmän käydä koluamassa vaatekauppoja, koska yllättävän monesta kaupasta löyty jo ainakin muutama ekologinen vaatekappale.

JC:ltä löysin Crockerin cr-eco -farkut, jotka ovat tehty KRAV-sertifikoidusta ekologisesta puuvillasta. Näiden farkkujen tuotanto on saanut pohjoismaisen Joutsenmerkin, joka säätelee käytettäviä väriaineita, painantaa, valkaisua, lisätarvikkeita ja jätevesien käsittelyä. Tehdasta, jossa farkut on tehty, valvoo ihmisoikeusasioissa BSCI, joka on eurooppalaisen sosiaalisen laadunvalvonnan yhteistyöorganisaatio. Kaiken lisäksi farkut istuivat hyvin ja olivat vieläpä alessa puoleen hintaan (farkut maksoivat 39.90), joten ei muuta voinut kuin ostaa.

Kävin myös ekaa kertaa Gina Tricotin myymälässä, josta löysin luomupuuvillasta valmistetun jätti-T-paidan. Värejä oli lukuisia, mutta ylläri, ostin mustan. Myyjän kertoman mukaan heillä on valikoimissa tällä hetkellä kaksi luomu T-paitaa, mutta tulevaisuudessa toivottavasti enemmän.

Tein juuri vähän aikaa sitten postauksen ekologisista kengistä. Tällaisia kenkiä vielä huonosti saa Suomesta, joten täytyy tyytyä muihin. Kenkien (kuten myös vaatteiden) kohdalla yritän suosia kestävyyttä ja laatua. Kannattaa mieluummin ostaa yhdet (vaikkakin hieman kalliimmat) kengät ja käyttää niitä vuosia, kuin halvat kapistukset, jotka hajoavat ensimmäisen kesän aikana. Nykyään kenkiä saa kyllä havalla, mutta laatua vastineeksi harvemmin. Kolutessani kenkäkauppoja silmiini osui simppelit balleriinat (ylhäällä kuvassa oikealla) ja arvatkaapa minkä menkkiset: Eccot! Käsitykseni Eccosta muuttui kertaheitolla: heiltä löytyy nykyään – tennareista korkkareihin – monenlaisia hienoja ja laadukkaita kenkiä (ks. kenkäsarja alla).

Vaikka Ecco ei sinällään ole ekologinen merkki, jo se, että kengät ovat laadukkaita ja kestäviä, tekee niistä ekologisia. Eccon sivuilta löytyy laaja Code of Conduct -ohjeisto, joka määrittelee yrityksen sosiaalisen vastuun ja ympäristövastuun ohjenuorat.

Täytyy myöntää, että minunkin kaapista löytyy aikas monta vaatekappaletta, joilla pärjäisin vielä pitkälle. Mutta edellä mainituista ostoksista ei kuitenkaan tullut morkkista (shoppailuni on viime vuosina kovasti vähentynyt, sillä nykyään turhan tavaran hankkiminen saa aikaan ison morkkiksen), sillä nämä ostokset kun kuitenkin olivat (edes jonkin verran) ekologisia ja pitkäikäisiä. Näitä aion käyttää ahkerasti!

Jaa:

7 thoughts on “Eko-ostoksia Tampereelta

  1. Moi!

    Kertokaa vihreät ihmiset mistä miehet saa ostettua kierrätetystä materiaalista tai muuten ekologisesti valmistettuja vaatteita. Mieluiten suomessa tehtyja, mutta jos täältä on osaaminen loppunut, ulkomaalaisetkin käy.

    turhaaaaaantunut

  2. Ecco ei kyllä aikoihin ole tehnyt laadukkaita kenkiä; hehän siirsivät tuotannonkin Tanskasta muistaakseni Thaimaahan. Vanhat Ecco Soft -kenkäni kestivät minulla n. neljä vuotta ehjinä – uudet eivät sitäkään. Ja jos todella haluaa ekologiset ja kestävät kengät, neljä vuotta ei riitä. Ostin massaräätälöidyt vegaaniset talvisaappaat ja tavoitteenani on huoltaa ne niin hyvin (niissä on osat, jotka suutari voi helposti vaihtaa), että ne säilyvät sen kymmenen vuotta. Harkitsisin kyllä uudestaan Eccoja – kokeile mieluummin Suomessa tai Virossa valmistettuja kenkiä, ovat melko varmaan ekommin ja reilummin tehtyjä edes.

  3. Kitti että linkkasit tästä blogauksesta, niin kempparilaiset löytää tännekin paremmin. Mä blogasin sun blogista jossain vaiheessa ja taitaa se olla mun linkkilistallakin. Good work! :)

  4. Nuo Eccon balleriinat ovat aivan ihanat!! Voisi kokeilla itsekin mennä koluamaan Eccon myymälöitä. Itselläni kenkien ostosta ei koskaan oikeastaan tule morkkista, koska niitä tulee ostettua tosi harvoin – ei kylläkään sen takia, etteikö hienoja pareja löytyisi vaan koska kun jalka on naisella kokojen 41 ja 42 väliltä, kenkäpareja ei kovin usein löydy jotka edes menisi jalkaan. -.-“

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *