Helsingin ekovaatekaupat

Helsingin ekovaatetarjonta on viime aikoina ollut hienosti kasvussa. Seuraavassa listattuna Helsingin ekovaatekauppoja (päivitetty 28.3.2011):

Nudge, Yrjönkatu 30

Nudgesta löytyy laaja ja tyylikäs valikoima ekologisesti ja eettisesti tuotettuja vaatteita niin naisille, miehille kuin lapsillekin. Vaatteiden lisäksi valikoimissa kenkiä, asusteita, sisustustuotteita ja kosmetiikkaa.

Sopiva Shop, Eerikinkatu 15

Kampissa sijaitseva pieni puoti, jonka kaikki merkit ovat tavalla tai toisella ekologisia ja eettisiä. Valikoimissa monta pientä merkkiä: Green Papaya valmistaa koruja ja hattuja, Tauko ompelee vaatteita kierrätysmateriaaleista ja rovaniemeläiseltä Mie-merkiltä löytyy trikootuotteita. Lisäksi tarjolla on mielenkiintoinen Second Chance, joka suunnittelee kierrätysmateriaaleista simppeleitä ja hauskoja vaatekappaleita.

The Greendress, Erottajankatu 5

The Greendress -putiikin rekeiltä löytyy mm. tanskalainen Bllack Noir, brittiläinen Minna ja Del Forte, joka valmistaa ekologisia farkkuja. Lisäksi valikoimissa on paljon vintagemekkoja, kenkiä sekä vuokrattavia luksuslaukkuja.

EDEL City, Fredrikinkatu 33

EDEL City (entinen Secco) tarjoaa Secco-tuotteidensa lisäksi laajan valikoiman muiden ekomerkkien tuotteita: valikoimissa oli mm. Vietto, Defender, Ainokainen ja Glope Hope. Lisäksi tarjolla oli mm. Sanna Rinteen Circus -malliston trikootuotteita, jotka on työstetty kierrätetystä kankaasta.

Erityisen mielenkiintoinen tuttavuus oli Mifuko-merkin sandaalit, joiden materiaalina oli käytetty autonrenkaita. Sandaalit suunnitellaan Suomessa ja valmistetaan Nairobissa.

Mereija, Mannerheimintie 56

Meireja on kestävän kehityksen kauppa ja ompelimo, jossa on edustettuna mm. Glope Hope, Hironia, Ilomieli, Mirka ja Vietto.

Heluna Fashion, Ruusulankatu 19

Vegaanikenkiä myyvän Heluna Fashion -liikkeen valikoimista löytyy mm. Simple Shoes, Vegetarian Shoes, Bourgeois Boheme, Veganstore ja Novacas.

Defender, Albertinkatu 9

Defender modifioi vanhoista vaatteista uusia. Lisäksi Defender järjestää ompeluseuroja, jonne kuka vaan voi mennä luomaan uutta vanhasta.

Remake, Hämeentie 7

Remake modifioi asiakkaan vanhoista vaatteista uusia, tekee mittatilaustöitä, korjausompelua sekä valmistaa omia Remake-tuotteita.

Goodis, Laivurinrinne 2

Goodis ei mainosta itseään ekokauppana, mutta tarjolla on suomalaisia ekomerkkejä, kuten Vitidesign, joka valmistaa luomupuuvillasta trikoopaitoja ja -alkkareita Suomessa. Lisäksi uudet Vietto-merkin mekot ja paidat kierrätetystä materiaalista olivat iloinen yllätys: kekseliästä ja selkeää suunnittelua.

Grape Station, Hämeentie 32

Myöskään Grape Station ei ole varsinainen ekokauppa, mutta valikoimista löytyy ekologisia vaihtoehtoja, kuten Ainokainen, Funky Homo Sapiens ja Kiks, sekä monia kivoja suomalaisia pienmerkkejä.

Limbo, Annankatu 13

Myös Limbon valikoimista löytyy ekologisia tuotteita, kuten koruja Kooky Gems- ja Funky Homo Sapiens -merkeiltä sekä Swedish Hasbeens -puukenkiä.

Motel Momentos, Annankatu 13

Suomalaisen Motel Momentos-merkin myymälästä löytyy myös ympäristöystävällisiä Keep-tennareita.

Genteclothes, Hämeentie 48

Vaatekaupan valikoimissa mm. Braintree, Nomads, Monkee Genes ja Lalesso.

______________________________________________________________________

Samalla kun käy kiertelemässä Helsingin ekovaatekauppoja, kannattaa käydä katsomassa myös ekologisen ruoan ja kosmetiikan tarjontaa: Ruohonjuuri (Salomonkatu 5), Punnitse ja Säästä (Fredrikinkatu 55), Ekolo (Porthaninkatu 1).

Helsingissä on lisäksi iso liuta hyviä kirppareita. Listauksia kirppareista löydät esimerkiksi seuraavilta sivuilta: Kirpputorit.netKirpparikesä tai Hesarin Oma kaupunki -sivuilta.

Jaa:

5 thoughts on “Helsingin ekovaatekaupat

  1. Heippa,
    Ekovaatekauppa löytyy myös Helsingin Kruununhaasta. Sirinä-design on toiminut jo 11 vuotta! Tuotevalikoimaan kuuluu mm. luonnonväreillä värjätyt nokkosvaatteet. Nokkoskankaan tosin maahantuon Nepalista mutta siellä se on tuotettu eettisesti (oikeasti). Nokkosen muokkausta kuiduksi osaan tehdä ja sitä myös opetan. Lisätietoja http://www.sirina-design.fi
    Sinulla Anniina on tosi hienot ja informatiiviset kotisivut! Kiitos siitä.

  2. Hei! Tosi hyvä postaus. En tiennytkään että kampissakin on ekovaatekauppa! Muutenkin tosi hyvä blogi, juuri sellainen mitä olen etsiskellyt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *