Verkkokaupat

Tällä sivulla ollut listaus suomalaisia ekologisia ja eettisiä vaate-, asuste- ja kenkäkauppoja verkossa on toistaiseksi poistettu, koska lista on vanhentunut. Resurssipulan takia en ole ennättänyt päivittää listaa. Pahoittelut!

Comments (27)

 1. Kiitos! Olet tehnyt tosi tärkeää työtä. On ollut ilo lukea näitä juttuja!
  Ystävällisin terveisin,
  Henni

 2. Jos haluat niin lisää listalle http://www.brandstore.fi
  Mistä löytyy myös Ekoloogisa Vivobarefoot paljasjalkakenkiä.

 3. Kierrätysvaateet ovat joka tapauksessa kaikista ekologisimpia ja ne nyt puuttuivat listalta. Sitä vähemmän ympäristö rasittuu mitä vähemmän uutta tarvitsee tuottaa, ja tuotannon määrästä päättävät kuluttajat, myös mainostajat. Ekokapitalismi jossa luontoa riistetään ekolokisuuden nimissä on fanaattiuutta, jossain se raja pitää pitää. Asia kun kääntyy päälaelleen kun kaikki alkaisivat käyttää esim. uutta luomuvillaa
  mummon vanhan villpaidan sijaan (jonka voi purkaa langoisi ja kutoa uudelleen). Voi luomu lammas parkoja, olisi ahdasta.

 4. Juha: Kiitos vinkistä! Kriteerinä listaukseen pääsyssä on se, että verkkokaupan tuotteista kaikki (tai ainakin suurinosa) on ekologisesti ja eettisesti tuotettuja. Muut merkit Vivobarefootin lisäksi eivät ilmeisesti ole kaupassanne ainakaan tällä hetkellä ekologisia, joten valitettavasti kriteerit eivät täyty.

  Moralisti: Tottakai kierrätetyt vaatteet ovat erittäin, erittäin ekologisia. Tässä listassa on verkkokauppoja, jotka myyvät tuotteita, jotka on valmistettu sekä uusista materiaaleista että kierrätetyistä (esim. Mifuko, Globe Hope, Purjebägit ja Punainen norsu). Tätä listaa voisi toki jatkaa näiden lisäksi myös kirppareihin ja second hand -nettikauppoihin!

 5. Mielikuvituksia on suomalainen kuvitus- ja design alan yritys. Verkkoputiikista löytyy muun muassa ekologisesti ja eettisesti tuotettuja luomupuuvillaisia tekstiilejä lapsille ja aikuisille. Sympaattista, persoonallista, kotimaista designia! Muutenkin tutustumisen arvoinen brändi.

 6. gredelin.fi näyttää olevan nykyään lastenvaatekaupan sijasta metalliesineitä tekevän yrityksen kotisivu.

 7. Eeva, kiitos vinkistä!

  Merja, kiitos huomiosta!

 8. Kertokaapa mistä saa ekologisia alushousuja? Laiska kun olen, en jaksa selata kaikkia nettikauppoja läpi.

  Ostin joskus Karmashopista reilun kaupan alkkareita, mutta niitä ei enää ole saatavilla. Olivat tosi kestäviäkin eli harmittaa… Karmashopilla on nyt yhdet alkkarit myynnissä, mutta ne ovat rumat.

  Moralistille: Hyvä että jaksat moralisoida. Eettisten tuottajien kannattaisi ehkä panostaa alusvaatteisiin, koska niitä ei saa kirppiksiltä. Tai jos saa, niin alushousuja en kyllä osta. Jotain rajaa. Toisekseen meikäläisen budjetilla ei ostella satasen vaatteita. Opintotuki menee luomuruokaan :)

 9. Maalaispunkille: Ainakin qiamo.fi myy luomupuuvillaisia alusvaatteita.. =)

  Kiitos Anniina, kun olet jaksanut tehdä tämän listan ekologisista ja eettisistä vaatteista! Helpottaa varmasti monien, mukaanlukien omani, alkutaivalta kohti kestävämpää huomista.. =)

 10. http://www.ekovekara.fi myynnissä lasten luomuvaatteita ja ekologisia tarvikkeita.

 11. Roots Cultural Movement, hamppu-luomu puuvilla vaatteia

 12. hyvät sivut!!
  Luvialainen nouseva myrsky tekee koruja kierrätetyistä pyörän kumeista, ansaitsis päästä tänne

 13. Hei

  Uusiounelmia valmistaa asusteita ja kodin sisustustuotteita kierrätysmateriaalleista, suosien erityisesti pitsiä. Valikoimassa mm. kierrätyspitsistä valmistetut sukkanauhat morsioille, huivit, hiuskoristeet, hiuspompulat ym. http://www.uusiounelmia.fi

 14. Ekoipanassa myytävät lastenvaatteet on valmistettu aina luomupuuvillasta tai muista ekologisista materiaaleista. http://www.ekoipana.fi

 15. Eilen Designissa vanhat verhot, pöytäliinat ja mummon pitsiliinat muuttuvat hetkessä tämän päivän designtuotteiksi.

  Jokainen tuote on valmistettu lähes kokonaan kierrätysmateriaalista mielikuvitusta unohtamatta. Tuloksena syntyy yksilöllinen ja iloinen käsityötuote, jolla on kokonainen tarina kerrottavanaan

 16. Hei,
  Mahtava sivusto! Täältähän löytyy vaikka mitä mielenkiintoista.

  Itse valmistan pientuotteita kierrätyskankaista Daiga Daiga Duu -merkillä. Minulla on sekä kivijalkamyymälä Kuopiossa (Puijonkatu 12) että nettikauppa ( http://daigadaigaduu.net ). Myynnissä oman tuotemerkkini lisäksi mm. Mirka Pukineen ja Polkka Jamin tuotteita. Pääsisinkö listalle?

 17. Kiitos kommentista, lisäsin listaan!

 18. Hei,

  kotimainen Ruskovilla puuttuu listasta.. =)

 19. Hei!
  Pupunan blogi ja putiikki osoitteessa: http://www.pupuna.com.
  Kierrätetyistä materiaaleista valmistettuja kotimaisia käsitöitä lapsille ja lapsenmielisille! Myös tilaustöitä.

 20. Kotimainen Kaino -neulevaatteita valmistava yritys sopisi listaukseen. Puuvillansa on luomua ja merinovillakin mulesing-vapaata.
  ….ihan näin vinkkinä… ;)

 21. Hei! Suomalainen yritys Nosh Organics (www.noshshop.com) valmistaa luomupuuvillaisia lastenvaatteita eettisesti. Keväällä valikoimaan tulossa myös naisten vaatteita ;)

 22. Hei!
  Tääl olis kans yks kauppa mist löytää kans kierrätys tuotteita mm. koruja ja vaatteita. chiringobynanaya.com

 23. Myös Aution Neule valmistaa ekopuuvillaisia suomalaisia perusvaatteita vauvoille ja lapsille. Kankaat kudotaan, värjätään ja ommellaan Suomessa.
  http://www.autionneule.fi

 24. Arctic Kids – lastenvaatteiden verkkokaupassa on myös laaja valikoima luomupuuvillaisia lasten- ja vauvojenvaatteita.

  http://www.arctickids.fi

 25. Isoäidin Aikaan verkkokauppa myy vain suomalaisia käsintehtyjä tuotteita, joissa on pitkä elinkaari. Isoäidin Aikaan puodilla on myös aineettomia tuotteita esim. rukous perheesi puolesta. Myös aineettomia palveluita on erilaiset hyväntekeväisyystuotteet, joilla voit tukea mm. Kairon katulapsia ja Ugandan orpojen koulua. http://www.isoaidinaikaan.fi/index.php?cPath=100

 26. Myös verkkokauppa lumilapset.fi tarjoaa monia kotimaisia ekologisia vaihtoehtoja mm.Jenni JJ ja Kaino.

Leave a Reply

Required fields are marked *