Angoravillaa saadaan angorakanien pehmeästä karvasta. Angorakaneja kasvatetaan pienissä häkeissä, epäeettisissä olosuhteissa, samaan tapaan kuin muitakin turkiseläimiä. Eläimien kasvattaminen vaatii paljon rehua, vettä ja energiaa. Tuotannon päästöt voivat olla haitallisia ympäristölle ja vesistöille.

Suurin ongelma angorakanien tuotannossa on tuskaa tuottava tapa repiä karva elävästä kanista. Angoraa voidaan valmistaa eettisesti, jos se tehdään hyvin pienimuotoisesti. Tällöin karva kammataan eläimestä käsin. Liian karvan poisto eläimestä on suotavaa, sillä muuten kanille tulee liian kuuma paksun karvapeitteen alla. Tämä prosessi on kuitenkin aikaavievää, eikä materiaalia saa kerralla suurta määrää, mikä on johtanut epäeettiseen angoran tuotantoon suurempien tuotantomäärien toivossa. Pääsääntöisesti tällä hetkellä lähes kaikki myynissä olevat angoratuotteet ovat peräisin epäeettisistä olosuhteista.

Mitä valita?

Vältä angoraa, jollet ole varma sen tuotannon eettisyydestä. Jos haluat tuotteen aidosta villasta, valitse angoran sijaan kashmir tai lampaanvilla.

Jaa: