Anniina Nurmi

Olen vastuullisen vaateteollisuuden asiantuntija yli kymmenen vuoden kokemuksella. Toimin kouluttajana ja konsulttina kiertotalouden mukaisen vastuullisen vaateteollisuuden parissa. Intohimonani on olla osaltani tekemässä vaatealalle systeemitason muutos kohti aitoa vastuullisuutta.

Jaan ajatuksia ja tietoa tämän Vihreät vaatteet -sivuston kautta, jota olen ylläpitänyt vuodesta 2008 saakka. Olen lisäksi erikoistunut Clothing as a service -mallin luomiseen vaatealalle. Sparraan yrityksiä, miten kehittää uusia vuokraukseen perustuvia palveluliiketoimintamalleja.

Vuosien 2010-2015 ajan pyöritin Nurmi-vaatemerkkiä, joka toimi vastuullisuuden ja läpinäkyvyyden edelläkävijänä niin meillä kuin maailmallakin. Vuosina 2008-2011 ylläpidin vastuullisten vaatteiden verkkokauppaa, joka oli yksi ensimmäisiä laatuaan Suomessa. Olen taustaltani suunnittelija ja aiemmin työskennellyt useiden vuosien ajan vaatesuunnittelijana niin urheilu- kuin työvaatemaailmassakin.  

Miten päädyin työskentelemään vastuullisen vaatteen parissa? Lue tarinani Rakastan ja vihaan vaatteita tai katso video:

Yhteistyötä?

Järjestän koulutuksia vaatealan ammattilaisille ja luentoja yksityishenkilöille. Löydät ne täältä. Jos kaipaat räätälöityä koulutuspakettia tai konsultointia, otathan yhteyttä, niin jutellaan lisää!

Anniina Nurmi

Sähköposti: etunimi.sukunimi@gmail.com
Puhelin: 050-412 2321
LinkedIn: @anniinanurmi
Instagram: @nurmianniina
Twitter: @nurmianniina

Mediassa

Op.media 4/2019: Näin pukeudut vastuullisesti: 6 vinkkiä

Yle Puhe 3/2019: Vastuullisen muodin asiantuntija Anniina Nurmi: Eettinen kuluttaja tarvitsee sitkeyttä

Kuluttaja 1/2019: Viherpesua vai vastuullisuutta? Kuluttaja pyysi asiantuntijaa arvioimaan vaateketjujen omat vastuullisuusmerkit

Helsingin Sanomat 1/2018: Miljoonat sukkahousut lentävät roskiin, miksei niistä tehdä kestävämpiä? ”Markkinalogiikka toimii niin, että on parempi tehdä huonompaa”

Turun Sanomat 8/2017: Kestävä pukeutuminen lähtee kestävästä vaatteesta

Ylen aamu-tv  5/2017: Muotisuunnittelijat suivaantuivat vaatebisneksen jätekuormasta – eettinen muoti kierrättää, lainaa ja korjaa

Kauppalehti   5/2017: Mitä jos jokainen vaate olisi sijoitus, josta voisi saada tuottoa?

Etelä-Suomen Sanomat   5/2017: Nopeammin, halvemmalla, huonompaa – vaatetuotannon perusajatus mättää, mutta Muotsikka on edelläkävijä, joka voi vaikuttaa asiaan

Vihreä Lanka   3/2017: Tursuavasta vaatekaapista vuokratamineisiin: Pane mekko tienaamaan

Image   2/2017: Anniina Nurmi lopetti ekologisen Nurmi-vaatemerkkinsä ja kehittelee vaatteiden vuokrauksesta bisnestä.

Etelä-Suomen Sanomat / 2016: Voisiko vaate kiertää kehdosta kehtoon?

Kauppalehti Optio / 2015: Kiertotalous luo vähästä

Helsingin Sanomat / 2015: Ekologisuus tuo kasvumahdollisuuksia vaatealalle

Yle / 2015: Anniina Nurmi haluaa tuotetakuun myös vaatteisiin

Jaa: