Vihreät tuotemerkit

Lista suomalaisista ekologisista ja eettisistä vaatemerkeistä, kengistä ja asusteista on poistettu toistaiseksi, koska lista on vanhentunut. Resurssipulan takia en ole ennättänyt päivittää listaa. Pahoittelut!

 

Comments (33)

 1. katselin meidän sivustojen kävijäseurantaa ja yllätyin kuinka moni oli löytänyt meille täältä Vihreistä Vaatteista!! Hienoa ja kiitos että ollaan listoilla.

  Terveisin ja hyvää – luonnollisen värikästä – syksyä toivottelee,

  Mini
  The Earth Collection maahantuonti
  http://www.theearthcollection.fi

 2. Hei! Sivusi ovat todella hyvät! Itse ainakin olen hyötynyt niistä. Enemmän vihreitä sivustoja, kirjoja ja lehtiä saisi olla. Täällä Suomessa ollaan viellä ihan ummikkoja ekologisuuden kanssa..

  Asiaan. Muutamia merkkejä voisi vielä lisätä ylläolevaan listaan:

  Bamboo Baby
  Toms Shoes
  Moyi Ekolo

  Mukavaa heinäkuuta!

 3. Kiitos vinkeistä, pitääkin lisätä listaan!

 4. Moikka!
  Itävallassa on paljon vihreitä vaatteita, esim. merkit Mayi (www.mayi.at) ja Jooloomooloo (www.jooloomooloo.com).
  Wienin putiikkeja on koottu esimerkiksi tänne: http://www.wien.info/en/sightseeing/green-vienna/sustainable-fashion-in-vienna

  Mitenkäs Nanso, mitä mieltä olet Anniina sen vihreydestä?

  Kiitos tosi hyvistä sivuista ja hyvää pian jo alkavaa syksyä!

 5. Hei Elina,

  Kiitos linkeistä, pitää tutustua paremmin!

  Suomalaisista isoista merkeistä Nanso on ansioitunut vihreydessään, mutta täysin ekologista se ei sentään ole. Voisinkin tutustua paremmin Nanson tuotantoon ja kirjoittaa siitä! Eli palaan asiaan.

 6. Moi!

  On hurja lista, kiitos siitä!
  Voisiko listalle lisätä vielä vaatteisiin HempAgen http://www.hempage.de/cms/ sekä kenkiin Bionatin http://www.hempage.de/cms/ varsinkin kun molempia saa Suomesta 0:)

 7. Hei Saija,
  Kiitos vinkeistä, pitääkin tutustua näihin merkkeihin paremmin!

 8. myös merkki Skunkfunk käytää ekologisia materiaaleja!

 9. Tänne ei vissiin listata lainkaan ekologisia lastenvaatemerkkejä? Niitähän löytyy kans joitakin Suomestakin.

 10. Tähän listaan olen laittanut vain aikuisten ekovaatemerkkejä, mutta muualla blogissa lastenvaatemerkkejä löytyy esim. täältä: http://www.vihreatvaatteet.com/ekologiset-lastenvaatteet/

 11. Hei

  Saako yllämainitun listan vaatemerkkejä Suomesta kaupoista/liikkeistä, ja mistä? Ovatko ne kaikki kalliita design-tuotteita vai sellaisia, johin tavallisella ihmisellä on varaa? Entäs tanskalainen merkki Jackpot(Sokos)joka mainostaa itseään ekologisena ja eetisenä, onko siihen luottamista?

 12. Hei Puuhanna,
  Osaa listan merkeistä saa Suomen kaupoista (kivijalkakaupoista ja netistä).
  Ekonettikauppoja on listattu täällä: http://www.vihreatvaatteet.com/ekovaatteet-suomen-verkkokaupoissa/
  Helsingin ekovaatekauppoja listattu täällä: http://www.vihreatvaatteet.com/helsingin-ekovaatekaupat/
  ..lisäksi Helsingissä uusi kauppa Nudge: http://www.vihreatvaatteet.com/nudge-on-auki/

  Myös muissa kaupungeissa löytyy ekovaatekauppoja, esim.
  Mono Raumalla: http://www.vihreatvaatteet.com/mono-avattu-raumalle/
  The Greendress Helsingissä, Tampereella, Turussa: http://www.vihreatvaatteet.com/the-greendress-nyt-auki/

  Merkkien hintaskaala on laaja: löytyy kalliimpia designtuotteita, mutta myös ihan “tavallisen” hintaisia tuotteita!

  Jackpot-merkki on hyvällä tiellä parempaan suuntaan. Merkki tekee yhteistyötä Made-by-organisaation kanssa, joka auttaa vaateyrityksiä toimimaan vastuullisemmin. Kuitenkin verrattuna Jackpotia vaikka tämän listan merkkeihin, voisi se tehdä vielä paljon enemmän ekologisuuden eteen!

 13. Hei,
  Kiitos hienoista sivuista ja vaatemerkkini kiksin listauksesta.
  Toinen kierrätysvaatemerkkini Locksteady puuttui vielä listasta, ja sen voisi lisätä: http://www.locksteady.com/ (facebookissa https://www.facebook.com/Locksteady). Kummatkin 100% eettisiä ja ekologisia!

 14. //EDIT 30.4.2011

  Tuotemerkit-sivu päivitetty: Nyt sivuilla vain suomalaisia ekologisia ja eettisiä vaate-, kenkä- ja asustemerkkejä. Maailmalla on jo niin valtavan paljon vihreitä tuotemerkkejä, että päätin rajata listan vain suomalaisiin. Näin pysyn paremmin ajantasalla, eikä listasta tule aivan nälkävuoden pituinen. :)

  -Anniina

 15. Hei,

  myös Farrandian voisi lisätä vihreisiin asusteisiin, on suomalainen kierrätysmateriaaleihin perustuva merkki..:)

 16. Skunkfunkilla on paljon bambua joka on puuvillaa ekompi ja mahtavan tuntuinen päällä! löytyy myös luomupuuvillaa ja kierrätyspolyesteriä. Skunkfunkia myy MUY colección, Bulevardi 15, Hki

 17. Kiitos todella hyvistä sivuista!

  Metkulassa on myynnissä monia ekologisia lastenvaatemerkkejä, joita ei sivuilla mainita. Esiin haluan nostaa erityisesti Katvigin, jolla kestävä kehitys ja ympäristöystävällisyys on mielestäni otettu huomioon aivan eri mittakaavassa kuin muilla lastenvaatemerkeillä.

 18. Hei,

  etsin joko netistä tai Helsingistä eettisiä kenkiä, nilkkureita jonkinlaisia, onko vinkkejä mistä lähden metsästämään?

 19. Moi Anne,

  Tässä muutama vinkki:

  Heluna (nettikauppa ja myymälä Helsingissä): http://www.helunanetti.com

  Nudge: http://www.nudge.fi (Yrjönkadulla Helsingissä + kenkiä netissä myy http://www.yalo.fi)

 20. Heippa!
  Mitä sanot suomalaisesta neulefirmasta nimeltä Kaino? Käyttävät luomupuuvillaa ja osa merinovillastakin on luomua. Kaikki tuotteet valmistetaan alusta loppuun Suomessa. Laskisitko tälläisen yrityksen vihreäksi?

 21. En ole tutustunut sen syvällisemmin Kainoon, mutta jos käyttävät luomupuuvillaa ja luomumerinovillaa sekä valmistavat tuotteet alusta loppuun Suomessa, niin kyllä Kainon voi laskea vihreäksi yritykseksi. Sitä en tiedä, kuinka suuri osa materiaaleista on luomua ja kuinka suuri osa ei ole – mitä enemmän luomua, tietenkin sen parempi!

 22. Hei!
  Tiedättekö, mistä saisi edullisia ja ekologisia urheiluvaatteita tai jotain ekologisia urheiluvaatemerkkejä? Olisi kiva löytää joku paikka tai merkki, jossa valikoima olisi melko laaja.

 23. Heh, Henna tuossa ylempänä kysyy aivan samaa kuin mitä itse tulin tänne etsimään! Eli, mistä saisi eettisesti valmistettuja ja mieluiten vielä ekologisia urheiluvaatteita. Erityisesti joogavaatteisiin erikoistunut Wellicious on yksi löytämäni mutta heiltä puuttuu ulkoiluvaatteet – onko muita kauppoja?

 24. Urheiluvaatteita on kyselty aiemminkin ja mulla ei valitettavasti ole siihen vastausta. Ekologisia urheiluvaatteita kun on Suomesta saatavilla aikas vähänlaisesti, ainakin vielä. Pidän silmät auki ja yritän etsiä – kerron löydöksistäni, jos vaan löydän!

 25. Löysin tällaisen Suomalaisen vaatemerkin kun Antivaate. Osa tuotteista valmistetaan kierrätysmateiaaleista. Vinkkinä listaan ;)

 26. Suomessa valmistettuja koruja ja asusteita
  http://www.moimoi-accessories.com/

 27. Pingback: Mistä löytää kotimaisia naistenvaatteita? | Katliina's

 28. Heippa. Pohdin tuota Globe Hopea tuolla. Firmahan ei tee enää mitään vaatteita Suomessa, laukutkin kai jo muualla. Niin tuli tästä vain mieleen, että missä menee suomalaisen raja? Riittääkö, että on “designed in Finland” kuten Globe Hopen kohdalla?

  Kiitos aina yhtä hyödyllisestä sivustosta!

 29. Heippa. huomasin, että tuo vitidesignin linkki vie jonnekin hämmentävälle nettsivulle, johon on koottu erilaisten vaateliikkeiden nettisivuja mm stockmann ja ginatricot.

 30. Pingback: ”Vihreät Vaatteet”-sivusto ja ajatuksia eettisestä kuluttamisesta | Cause to Wear

 31. Hei Ninni! Kiitos viestistä ja pahoittelut, että minulta on jäänyt aiemmin huomaamatta tämä kysymys.

  Suomalaisuudesta: Tälle listalle on koottu suomalaisia yrityksiä (eli Suomessa toimivia yrityksiä). Listaa ei ole rajattu kotimaisen tuotannon perusteella, vaan tärkeämpänä kriteerinä tuotannon eettisyys – oli se sitten lähellä tai kaukana.

 32. Ninni, poistin Vitidesignin – näemmä sivuja ei enää ole.

Leave a Reply

Required fields are marked *